Flight simulator

Repülőgép szimulátorunk alapját a Microsoft és Lockheed Martin szoftverei képezik. Szimpla vagy dupla hajtóművel. A műszerfal teljesen interaktív, robotpilótával, digitális domborzati térképpel, alap és opcionális kiegészítő műszerekkel a repüléshez és a repülőgép rendszereinek ellenörzésére. A navigáció megegyezik a valós navigációval, IFR (műszeres),  olyan navigációs lehetőségekkel mint a VOR, NDB, ILS, GPS stb. Jeppesen térképekkel is használható, vagy VFR (látvarepülés) szerint.

A kétüléses pilótafülkében a pilóta és az oktató számára van hely. Az alap műszerfal mérete a  megegyezik a Cessna 172 típusú repülőgép műszerfalával, de könnyen átalakítható tetszés szerinti repülőgép  típusnak megfelelővé.

A digitális horizont kivetített kép egy vagy több nagyméretű HD monitoron. Az eszköz két alapvető célra alkalmas. Első sorban pilóták számára gyakorolni másod sorban a nagy közönség szórakoztatására. Gyermekek akár már 3 éves kor felett már jól tudják kezelni. A repülőgép szimulátorban bárki remek képet kaphat arról, miként repül egy repülőgép, hogy viselkedik és reagál a különböző kormánymozdulatokra és utasításokra. Az emberek kipróbálhatják repülőgép vezetői képességüket különféle körülmények között. Repüljön iskola kört a repülőtér körül vagy komplett útvonalakat bonyolult közlekedési környezetben, különböző időjárási vagy akár vészhelyzeteket is kezelve. A repülési környezet időjárása beállítható a a hely valós időjárási körülményeinek megfelelően 15 percenkénti frissítéssel vagy bármilyen előre megadott időjárási helyzet.

Use cases of flight simulator

Pilóta képzés

Navigáció

Vizuális és műszeres repülési gyakorlatok

Útvonalrepülések

Légiközlekedési gyakorlatok

Vészhelyzetek, vészhelyzeti eljárások, repülőgép rendszer meghibásodások, légiközlekedési vészhelyzetek, automatizált repülés, útvonal repülések le- és felszállási gyakorlatok

Nyitva tartás

Nyitva tartás:  H – P  :  9.00 – 21.00 – ig
                           Sz – V : telefonos egyeztetés alapján
A foglalási rendszerben hétköznap max. este 9 órai kezdéssel, a hétvége foglalható 9.00 – 21.00-ig, de minden alkalommal telefonos visszaigazolás biztosítja a foglalást.