Repülőgép Szimulátor

Repülőgép szimulátorunk alapját a Microsoft és Lockheed Martin szoftverei képezik. Szimpla vagy dupla hajtóművel. A műszerfal teljesen interaktív, robotpilótával, digitális domborzati térképpel, alap és opcionális kiegészítő műszerekkel a repüléshez és a repülőgép rendszereinek ellenörzésére. A navigáció megegyezik a valós navigációval, IFR (műszeres), olyan navigációs lehetőségekkel mint a VOR, NDB, ILS, GPS stb. Jeppesen térképekkel is használható, vagy VFR (látvarepülés) szerint.

A kétüléses pilótafülkében a pilóta és az oktató számára van hely. Az alap műszerfal mérete a megegyezik a Cessna 172 típusú repülőgép műszerfalával, de könnyen átalakítható tetszés szerinti repülőgép típusnak megfelelővé.

A digitális horizont kivetített kép egy vagy több nagyméretű HD monitoron. Az eszköz két alapvető célra alkalmas. Első sorban pilóták számára gyakorolni másod sorban a nagy közönség szórakoztatására. Gyermekek akár már 3 éves kor felett már jól tudják kezelni. A repülőgép szimulátorban bárki remek képet kaphat arról, miként repül egy repülőgép, hogy viselkedik és reagál a különböző kormánymozdulatokra és utasításokra. Az emberek kipróbálhatják repülőgép vezetői képességüket különféle körülmények között. Repüljön iskola kört a repülőtér körül vagy komplett útvonalakat bonyolult közlekedési környezetben, különböző időjárási vagy akár vészhelyzeteket is kezelve. A repülési környezet időjárása beállítható a a hely valós időjárási körülményeinek megfelelően 15 percenkénti frissítéssel vagy bármilyen előre megadott időjárási helyzet.

Szimulátor felhasználási céljai

  • Pilóta képzés
  • Navigáció
  • Vizuális és műszeres repülési gyakorlatok
  • Útvonalrepülések
  • Légiközlekedési gyakorlatok
  • Vészhelyzetek, vészhelyzeti eljárások, repülőgép rendszer meghibásodások, légiközlekedési vészhelyzetek, automatizált repülés, útvonal repülések le- és felszállási gyakorlatok