A Dimensa Kft múltja és jelene

Az 1990-ben alapított cég az elsők között vett részt a felpezsdülő magyarországi telekommunikációs piacon. Jelenlegi tulajdonosa magyar magánszemély. A cég működését a magyar piacon, mint a nagynevű kanadai M1000 és MERCURY 2000 alközpontok közvetlen importőre, telepítője és üzemeltetőjeként kezdte meg. A későbbiekben kínálatunk bővült a TELECOM Australia vállalat Commander D128/D288 típusú korszerű, közép vállalatok részére kifejlesztett digitális alközpontjaival, amelyek az 1990-es évek közepén élvonalbeli telekommunikációs lehetőséget biztosítottak felhasználóiknak. Gondolva az akkor induló kis vállalkozáskora és a családi házasok igényeire cégünk felvettet kínálati palettájára az angol TIE\Communication UK, TIE MODKEY digitális kisközpont családjának tagjait is. Ez utóbbiakból több száz rendszer talált gazdára, amelyek közül sok a mai napig üzemel. A következő években cégünk jelentős gyakorlatra tett szert az alközponti üzemeletetés, karbantartás terén, gyors reagálási idő mellett.

1997-ben hallgatva az idők szavára tevékenységünket kibővítettük mobil telekommunikációs berendezések és tartozékaik forgalmazásával, telepítésével valamint az ezekhez kapcsolódó előfizetési szerződések kötésével. Tevékenységünket ezen a téren is a vállalati és a kormányzati szektorra fókuszálva ún. nagyvevő ill. kiemelt ügyfelek részére végeztünk értékesítést és ’after sales’ támogatást.
2001 évtől a mobil kommunikációs piac telítettsége miatt a már korábban sem idegen információ technológiai és biztonságtechnikai megoldások irányába nyitottunk. Tevékenységünket a komplex telekommunikációs és IT projekt menedzsment területére kezdtük fókuszálni. Továbbra is elsődleges hangsúlyt kapnak a telekommunikációs/hírközlési projektek, a strukturált hálózatok építésétől az alközpont telepítésen keresztül a megrendelői igényeihez igazodó az optimális szolgáltatói környezet kialakításáig. E mellett azonban vállaljuk IT biztonsági és hálózati audit projektek lebonyolítását is. Kínálatunkba felvettünk egy hazai szabadalmon alapuló, magyarországi fejlesztésű, a világon egyedülálló biztonságot kínáló ujjnyomat azonosításon alapuló számítástechnikai rendszer- és objektumvédelmi megoldást is.

Fejlődés évei az IT szektorban

2003. évtől kibővítettük eddig csak külföldön végzett ipari automatizálási szoftverfejlesztő tevékenységünket. Eddigi munkáink között megtalálhatók víztisztító rendszerek, -IC gyártáshoz szuper tiszta, de-ionizált víz előkészítő rendszerek, sósavat gyártórendszer, füstleválasztó rendszerek, nagynyomású hidraulika vezérlőrendszerek, autóalkatrész gyártó rendszerek, Magyarországtól Japánig. Ez évben kezdve figyelmünket a az energiatakarékosságra épülő költség-hatékony épületautomatizálási rendszerek felé fordítottuk, amelyek közül hardver és szoftver területen egyaránt megbízható német rendszereket használunk.
Szintén 2003 második felétől ügyfeleink igényeihez igazodva komplett üzletággá fejlesztettük addig csak kiegészítő tevékenységként végzett rendszergazdai és számítástechnikai szolgáltató és tanácsadó részlegünket.
2004 évtől fokozatosan a számítástechnikai tevékenység lett cégünk főtevékenysége. A folyamatos üzemeltetési feladatok mellett vállalkozások teljes számítástechnikai ellátását biztosítjuk hardverek, kellékanyagok és szoftverek beszerzése és garanciális ügyintézése terén. Ügyfeleink igényeihez igazodva céges weboldalfejlesztéseket is vállalunk.

Új szelek szárnyán

2014 évben megkezdtük saját repülőgép szimulátorunk fejlesztését és megépítését. Célunk főleg a kisebb egy és két motoros repülőgépek szimulátoros adaptációja, amely teljes körű szimulációs képzési lehetőséget biztosít a repülőgép vezetését tanulni vágyóknak.